Results 1 to 8 of 8

Thread: Update to PHP 7.2 and vBulletin 4.2.5

  1. #1
    Assadministrator kung foo man's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    trailerpark
    Posts
    1,950
    Thanks
    1,839
    Thanked 1,055 Times in 732 Posts

    Update to PHP 7.2 and vBulletin 4.2.5

    Hi all, this was quite a fight... running now kinda latest MySQL, haproxy, lighttpd, forum software and PHP (on Ubuntu 18.04).

    I had lots of issues in the process, but I figured out every problem so far. Please notice me if there are any bugs etc. left, so I can fix it.

    If posting or login isn't possible anymore for whatever reason, please provide feedback in our Discord: https://discordapp.com/invite/mqBchQZ

    Current todo list:

    - setup tracker.killtube.org
    - figure out reliable way to update letsencrypt (atm I just copied over certificate from old server)
    - youloop.php, probably nobody cares about that
    - fix some template issues for vBulletin (#vbtab_activity# in navbar)
    Last edited by kung foo man; 24th January 2019 at 09:03. Reason: fix discord link
    timescale 0.01

  2. #2
    Global Mossaderator Mitch's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    623
    Thanks
    186
    Thanked 420 Times in 283 Posts
    So far I haven't seen any issues.

    Quote Originally Posted by kung foo man View Post
    - figure out reliable way to update letsencrypt (atm I just copied over certificate from old server)
    I use certbot and cron for automatically updating my certificate.

    Something like described here:
    https://www.digitalocean.com/communi...n-ubuntu-18-04

  3. The Following User Says Thank You to Mitch For This Useful Post:

    kung foo man (24th January 2019)

  4. #3
    Assadministrator kung foo man's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    trailerpark
    Posts
    1,950
    Thanks
    1,839
    Thanked 1,055 Times in 732 Posts
    Yesterday I had this issue, I cloned letsencrypt from GitHub and tried running it:

    Code:
    Collecting certbot-nginx==0.30.0 (from -r /tmp/tmp.NZM1FU6no3/letsencrypt-auto-requirements.txt (line 218))
      Downloading https://files.pythonhosted.org/packages/ad/15/7f42f31ba068f837816647135a0704a8c89aad685df160407e92870c0277/certbot_nginx-0.30.0-py2.py3-none-any.whl (90kB)
    Requirement already satisfied: setuptools>=1.0 in /opt/eff.org/certbot/venv/lib/python2.7/site-packages (from josepy==1.1.0->-r /tmp/tmp.NZM1FU6no3/letsencrypt-auto-requirements.txt (line 95)) (40.6.3)
    Exception:
    Traceback (most recent call last):
      File "/opt/eff.org/certbot/venv/local/lib/python2.7/site-packages/pip/_internal/cli/base_command.py", line 176, in main
        status = self.run(options, args)
      File "/opt/eff.org/certbot/venv/local/lib/python2.7/site-packages/pip/_internal/commands/install.py", line 346, in run
        session=session, autobuilding=True
      File "/opt/eff.org/certbot/venv/local/lib/python2.7/site-packages/pip/_internal/wheel.py", line 848, in build
        assert building_is_possible
    AssertionError
    timescale 0.01

  5. #4
    Assadministrator IzNoGoD's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1,569
    Thanks
    17
    Thanked 916 Times in 570 Posts
    "Does not work" is an error report for a bug between keyboard and chair.

    All hail Artie Effem

    Sending me a private message makes me want to help you LESS.

  6. #5
    Assadministrator IzNoGoD's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1,569
    Thanks
    17
    Thanked 916 Times in 570 Posts
    Auto-redirect from non-https to https is not working.
    www subdomain as well, doesnt redirect to https.

    Also, there are two domains, killtube.org and www.killtube.org
    "Does not work" is an error report for a bug between keyboard and chair.

    All hail Artie Effem

    Sending me a private message makes me want to help you LESS.

  7. The Following User Says Thank You to IzNoGoD For This Useful Post:

    kung foo man (24th January 2019)

  8. #6
    Assadministrator kung foo man's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    trailerpark
    Posts
    1,950
    Thanks
    1,839
    Thanked 1,055 Times in 732 Posts
    Added this now in global.php, it redirects every http:// to same URI but for https://, which is included by every other .php:

    PHP Code:
    if(empty($_SERVER['HTTPS']) || $_SERVER['HTTPS'] == "off"){
        
    $redirect 'https://' $_SERVER['HTTP_HOST'] . $_SERVER['REQUEST_URI'];
        
    header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
        
    header('Location: ' $redirect);
        exit();

    Source: https://stackoverflow.com/questions/...https-with-php

    Works pretty nice.

    I had www subdomain (entire *.killtube.org) already pointed to new IP, maybe that is DNS cache. Do you still have problems with www.killtube.org?
    timescale 0.01

  9. #7
    Assadministrator IzNoGoD's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1,569
    Thanks
    17
    Thanked 916 Times in 570 Posts
    Both domains work fine now.
    "Does not work" is an error report for a bug between keyboard and chair.

    All hail Artie Effem

    Sending me a private message makes me want to help you LESS.

  10. The Following User Says Thank You to IzNoGoD For This Useful Post:

    kung foo man (26th January 2019)

  11. #8
    Assadministrator kung foo man's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    trailerpark
    Posts
    1,950
    Thanks
    1,839
    Thanked 1,055 Times in 732 Posts
    http://tracker.killtube.org/ works again, https not yet supported... need to overhaul the complete viewer to bring that thing into 2019 lol
    timescale 0.01

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •