Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 45

Thread: Porting animations from CoD5/CoD4 to CoD2

  1. #21
    Brigadier General
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    994
    Thanks
    20
    Thanked 584 Times in 387 Posts
    Surely, usebones should be set to "yes".

  2. The Following User Says Thank You to Tally For This Useful Post:

    the_law (8th March 2015)

  3. #22
    Private
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    112
    Thanks
    22
    Thanked 31 Times in 17 Posts
    I dunno though, that doesn't really fix it for me.

    When I set the "model" for the xanim, should that model include both the weapon and the hands? Or should it just be the viewmodel of the gun?

  4. #23
    Brigadier General
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    994
    Thanks
    20
    Thanked 584 Times in 387 Posts
    Quote Originally Posted by the_law View Post
    I dunno though, that doesn't really fix it for me.

    When I set the "model" for the xanim, should that model include both the weapon and the hands? Or should it just be the viewmodel of the gun?
    Use this for a reference:



    The second option is “model”, which can be confusing at first. We associate every animation with a model, which establishes the base pose and proportions that the animation is diverging from. We also get all hierarchy information from the model. Also, any joints that are in the animation but not in the model will be stripped from the animation. We made a special model file called “Base_character” for our full-body character animations. It’s basically just a copy of our Josh model, but we called it base_character to make it easy to find.
    http://wiki.modsrepository.com/index...f_Duty_4:_Maya
    Last edited by Tally; 8th March 2015 at 19:39.

  5. #24
    Private
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    112
    Thanks
    22
    Thanked 31 Times in 17 Posts
    Opened up a few of the stock CoD2 xanims in Tom's XAnim Exporter. I tried doing the animations using the same properties as the g43 animations:

    Looping: NO (for all anims this time)
    Type: Absolute

    I also checked UseBones.

    It's still not working, though. Perhaps the problem is in the way I export from .mb to .XANIM_EXPORT?
    I would like some input on the steps other modellers/animators go through to export their xanims from Maya to a .XANIM_EXPORT file.

  6. #25
    Brigadier General
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    994
    Thanks
    20
    Thanked 584 Times in 387 Posts
    Quote Originally Posted by the_law View Post
    Opened up a few of the stock CoD2 xanims in Tom's XAnim Exporter. I tried doing the animations using the same properties as the g43 animations:

    Looping: NO (for all anims this time)
    Type: Absolute

    I also checked UseBones.

    It's still not working, though. Perhaps the problem is in the way I export from .mb to .XANIM_EXPORT?
    I would like some input on the steps other modellers/animators go through to export their xanims from Maya to a .XANIM_EXPORT file.
    Go to this forum:

    http://openwarfaremod.com/owforum/index.php

    Personal Message a guy named Tito - tell him I sent you. He is an expert exporter. Perhaps the best in the community. He will surely be able to help you.

    EDIT -

    This is a link to tito's profile:

    http://openwarfaremod.com/owforum/me...7b7e489ff39ee2

  7. The Following User Says Thank You to Tally For This Useful Post:

    the_law (9th March 2015)

  8. #26
    Private
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    112
    Thanks
    22
    Thanked 31 Times in 17 Posts
    Thanks, but I tried registering for the forum a few months back, actually. The administrator still hasn't activated my account

    I just made a new one, let's see if it works.

  9. #27
    Private First Class php's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    141
    Thanks
    28
    Thanked 114 Times in 57 Posts
    If I'm right the guy Tally means is `titopricus` if you google him then you'll find his youtube, xfire and other accounts where you may be able to reach him.

  10. The Following User Says Thank You to php For This Useful Post:

    the_law (9th March 2015)

  11. #28
    Brigadier General
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    994
    Thanks
    20
    Thanked 584 Times in 387 Posts
    I've PMed tito to come here instead. Let's see if he does it

  12. The Following User Says Thank You to Tally For This Useful Post:

    the_law (9th March 2015)

  13. #29
    ... connecting
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Hello
    ElTitoPricus reporting for duty or titopricus or tito

    Let's start from the top
    I always use these settigns for the conversion of viewmodel xanims



    If you have any questions pm me or better ask here, so the whole community will learn

    Over and out.

    PS the tags for the xanim_export changes depending on the cod you want to export to.
    I will install cod1 and cod2 and take a look.
    Last edited by ElTitoPricus; 9th March 2015 at 11:42. Reason: Add text

  14. The Following 2 Users Say Thank You to ElTitoPricus For This Useful Post:

    kung foo man (9th March 2015),the_law (9th March 2015)

  15. #30
    ... connecting
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Also

    Don't drag the .tanims into maya or any other 3d program that you use. Always import for better results
    and reload the .mb file for each animation

  16. The Following User Says Thank You to ElTitoPricus For This Useful Post:

    the_law (9th March 2015)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •